Vervangmaaltijden: alle fabeltjes en true facts op een rijtje

Vervangmaaltijden: alle fabeltjes en true facts op een rijtje

18/03/2021

Het effect van vervangmaaltijden is immers wetenschappelijk bewezen, hoewel nog niet iedereen het onderscheid kent tussen de waarheid en de fabeltjes rond vervangmaaltijden. Klaar voor een rondje ‘fabel of fact’? Here we go.

 • Het aanbod aan vervangmaaltijden
  “Vervangmaaltijden zijn saai en laten geen variatie toe.” – Fabel

De vervangmaaltijden van Gerlinéa bestaan in verschillende vormen, telkens met een andere smaak en textuur. Je kan onder meer kiezen voor drankjes, graanrepen, kant-en-klare maaltijden en soepen. Heel wat variatie en mogelijkheden dus!

 • Hoe werken vervangmaaltijden?
  “Vervangmaaltijden dienen niet als gezond tussendoortje.” – Fact

Het is echt wel de bedoeling dat je vervangmaaltijden echt beschouwt als ‘vervangende maaltijd’ in je voedingspatroon. Enkel dan werken ze effectief. Beschouw vervangmaaltijden dus niet als een gezonde snack, maar als een volwaardige maaltijd. Toch nog een kleine honger? Kies dan voor een luchtig en gezond tussendoortje!

 • “Als ik vervangmaaltijden eet, neemt mijn lichaam onvoldoende voedingsstoffen op.” – Fabel

Degelijke, erkende vervangmaaltijden zoals die van Gerlinéa bevatten ongeveer één derde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen, mineralen en eiwitten. Zo krijg je alle voedingsstoffen binnen die je dagelijks nodig hebt én blijf je bovendien lekker slank!

 • “Elke maaltijd vervangen is gezond en levert snellere resultaten.” – Fabel

Afhankelijk van je doelstelling, nuttig je één (gewichtsbehoud) of twee (gewichtsverlies) vervangmaaltijden per dag. Je aanvullende maaltijd(en) hou je vervolgens in ere – het is niet aangewezen om een vervangmaaltijd te compenseren met grotere porties tijdens een andere maaltijd.

 • Overschakelen op vervangmaaltijden
  “Vervangmaaltijden zijn het perfecte crashdieet.” – Fabel

Maaltijdvervangers zijn helemaal geen crashdieet. Het is net een gezonde en duurzame manier om af te slanken. Vervangmaaltijden gebruik je best één of twee keer per dag en bovendien als onderdeel van een gezond en caloriearm overkoepelend voedingspatroon.

 • “Ik hoef gen arts of diëtiste te raadplegen voor i koverschakel op vervangmaaltijden.” – Fact

hoeft helemaal geen afspraak te maken bij een arts of diëtiste voor je maaltijdvervangers gaat gebruiken. Het is eenvoudig, veilig en voor iedereen!

Hoe scoorde jij? Kon je alle fabels en facts van elkaar onderscheiden?

Secure payment