Gezond ontbijten met magere kaas

Gezond ontbijten met magere kaas

1/03/2021

Je dag gezond beginnen levert je een heuse energieboost op. Bovendien grijpen gezonde ontbijters later op de dag niet zo snel naar een tussendoortje: een goed ontbijt is dus ook nog eens een weldaad voor je slanke lijn. Een combinatie van vezels (fruit, groenten, volle granen) en eiwitten (magere kaas, gekookt eitje, yoghurt) is essentieel voor jouw gezonde ontbijtritueel. Kies je voor magere kaas, dan kun je daar eindeloos mee variëren. Enkele ontbijtreceptjes die je niet mag missen!

Gezond ontbijten met kwark

Zoetebekken die het ’s ochtends toch gezond willen houden, kiezen het best voor vers fruit. Fruit levert je vitaminen en vezels op zonder je een zwaar gevoel te geven. Het is dus een ideaal ontbijt voor wie graag een lichte maaltijd neemt of niet veel trek heeft in de ochtendlijke uren. Snij wat vers fruit in stukjes en meng het in een kommetje met wat magere kwark of platte kaas. Wil je het iets zoeter? Voeg er dan wat rozijntjes of gedroogde abrikozen aan toe. Nood aan vezels? Dan combineer je het fruit met voedzame muesli. Let op dat je geen gesuikerde ontbijtgranen koopt. Havermout of onbewerkte muesli (samengesteld uit natuurlijke zaden en noten) vind je in elke supermarkt.

Ricotta als onderdeel van een gezond ontbijt

Afwisseling is essentieel als je dagelijks alle nodige voedingsstoffen wilt binnenkrijgen, en natuurlijk ook om te vermijden dat je je gezonde ontbijtritueel beu wordt. Alle dagen kwark eten houdt niemand vol, maar gelukkig is er een alternatief. Ricotta bevat eveneens weinig calorieën en vetstoffen, maar heeft een dikkere structuur en een meer uitgesproken smaak dan kwark. Bovendien is ricotta uiterst veelzijdig: combineer het bijvoorbeeld met fruit. Of voeg er een beetje limoensap aan toe en eet limoenricotta met een vezelrijke granensandwich. Het perfecte ontbijt om een actieve dag te beginnen!

Gezond ontbijten met hartige hüttenkase

Wil je hartig en gezond ontbijten? Neem dan een sneetje volkorenbrood (dat bevat veel vezels) als basis voor hartig, mager broodbeleg. Kies voor kippenwit of ham: erg lekker en rijk aan eiwitten. Maak je boterham extra smaakvol en smeuïg met hüttenkäse (ook wel cottage cheese genoemd) en werk dat af met tuinkers. Al zijn enkele schijfjes tomaat of komkommer hier natuurlijk ook heerlijk bij.

Weinig tijd of inspiratie voor je gezonde ontbijt? Grijp dan naar een Gerlinea-shake of -reep. Daarmee heb je al je voedingsstoffen binnen met een lekkere, caloriearme hap!

Secure payment