Maaltijdvervangers en sport: de perfecte combinatie

Maaltijdvervangers en sport: de perfecte combinatie

26/02/2021

Sport en evenwichtig eten: dat is de perfecte cocktail voor een fitte geest in een fit lichaam. Onze succesformule? Vervang twee maaltijden per dag door smakelijke Gerlinea-alternatieven zoals shakes of maaltijdrepen. En combineer dat met een gezonde dosis sport.

De vele voordelen van sporten

Door te sporten verbrand je calorieën – dat is de korte uitleg. En met een slim dieet krijg je alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt, én hou je je calorieën onder controle. Voeg je voldoende beweging én bewuste eetgewoontes samen? Dan heb je een succesformule in handen om je streefgewicht echt te halen. En daar houdt het nóg niet op. Door te sporten verstevig je je spieren – je lichaam wordt er letterlijk strakker van. What’s not to like?!

Zo combineer je maaltijdvervangers en sport

Niet elke sport heeft het beste effect op de weegschaal. Om een paar kilootjes te verliezen, is vetverbranding je ultieme doel. Dat bereik je het beste door aan uithoudingsporten te doen: joggen, zwemmen of fitnessen bijvoorbeeld. Een halfuurtje lopen in het park of cardiotraining in de fitness zijn nog ontspannend ook. Een paar avonden per week en je ziet al resultaat.

Tip: Het perfecte inspanningsniveau om vet te verbranden, bereik je als je tijdens het sporten nog kan praten zonder naar adem te snakken.

Met lekkere maaltijdvervangers – één om op je gewicht te blijven, of twee om een paar kilootjes kwijt te raken – zorg je er intussen voor dat je lichaam goed voorzien blijft van broodnodige vitaminen, mineralen en energie. En omdat je licht eet, heb je ook nooit last van een zware maag tijdens het sporten. Goed geregeld!

Jouw persoonlijke sportrecept

Strek dus de beentjes en verbrand die calorieën! Sport altijd op je eigen tempo en niveau: over je grenzen heengaan is nergens goed voor! Heb je jarenlang stilgezeten? Begin dan rustig. Een wandeling elke dag doet je lichaam al veel deugd. Je zal snel het verschil voelen én zien!

Secure payment