Ontbijtmuffins met amandelen en bosbessen

Ontbijtmuffins met amandelen en bosbessen

8/03/2021

Ingrediënten

  • 120 g blanke amandelen
  • 12 dadels zonder pit
  • 80 g speltbloem
  • 50 g glutenvrij kokosmeel
  • 8 druppels stevia
  • 3 tl bakpoeder
  • 2 el lijnzaad
  • 50 g geraspte kokos
  • snufje zeezout
  • 2 rijpe bananen
  • 4 biologische eieren
  • 100 g kokosolie
  • 100 ml kokosroom
  • 75 g bosbessen, vers of diepvries

Verder heb je nodig:

  • muffinblik voor 12 muffins
  • papieren muffinvormpjes
  • (goede!) blender

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.Maal in de blender de amandelen en dadels heel fijn. Doe dit meel in een kom en meng met speltbloem, kokosmeel, steviablad, bakpoeder, lijnzaad, kokos en zeezout.
  2. Pel de bananen en prak ze. Klop in een andere kom de eieren los en meng met de kokosolie, kokosroom, de geprakte bananen en 50 ml water. Schep dit door de droge ingrediënten en meng het kort. Roer de bosbessen erdoor en verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  3. Bak de muffins in ongeveer 25-30 minuten bruin en gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn. Als de prikker er droog uitkomt dan zijn ze gaar.
Ontbijtmuffins met amandelen en bosbessenOntbijtmuffins met amandelen en bosbessen

Secure payment