Volkoren spaghetti met tonijn
8/03/2021
Ingrediënten
- 75 g volkoren spaghetti
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 kleine aubergine
- 2 el olijfolie
- 6 zoete tomaten
- 1 blikje tonijn op water
- 2 el kappertjes
- zout
- versgemalen pepe
- verse basilicum
Bereidingswijze
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en snijd de aubergine in halve plakjes.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook 3 minuten. Voeg de aubergine toe en bak 5 minuten mee. Voeg een paar eetlepels water toe als het geheel te droog wordt. Snijd de tomaten in parten. Voeg de tomaten samen met de uitgelekte tonijn en kappertjes toe aan de groenten. Schep om en laat op laag vuur 5 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet ondertussen de spaghetti af en verdeel over 2 diepe borden. Snijd de basilicum grof. Schep de tonijnsaus op de spaghetti en bestrooi met basilicum.